+31 6 23545045        

Zo maakt u van sociaal ondernemen een blijvend succes

U wilt iemand met een arbeidsbeperking de kans geven om bij uw organisatie te komen werken. Hoe pakt u dat aan? Hoe zorgt u er bijvoorbeeld voor dat er draagvlak is bij uw personeel en dat er aandacht is voor verdere ontwikkeling van de nieuwe medewerker?
JOBmates is gespecialiseerd in het begeleiden van organisaties bij sociaal ondernemen.

Van willen naar doen

Om ervoor te zorgen dat sociaal ondernemen binnen uw organisatie slaagt, onderscheidt JOBmates drie stappen waarin wij u zo goed mogelijk begeleiden.

Willen :
Het is belangrijk dat er binnen uw organisatie draagvlak is voor sociaal ondernemen. JOBmates biedt in deze fase ondersteuning bij het beantwoorden van vragen als "waarom nemen we mensen met een arbeidsbeperking in dienst" en "waarom is social return belangrijk en waardevol"?

Kunnen :
Voor het passend maken van werk voor mensen met een arbeidsbeperking, is kennis nodig. JOBmates ondersteunt u hierbij en adviseert bij het slim inzetten van instrumenten en regelingen voor het beperken van de risico's voor uw organisatie. 

Doen en volhouden :
Is het takenpakket voor de medewerker met een arbeidsbeperking samengesteld, dan ondersteunt JOBmates bij het vinden en matchen van de juiste kandidaat. Ook is in deze fase aandacht voor integratie, begeleiding, functioneren en verdere ontwikkeling belangrijk. Behandel een medewerker met een arbeidsbeperking zo normaal als kan en speciaal als het moet.

Sociaal ondernemen, niet omdat het moet … maar omdat het werkt!

Weten hoe u van sociaal ondernemen in uw organisatie een blijvend succes maakt? En wat JOBmates daarin voor u kan betekenen?
Neem vrijblijvend contact op met Jacqueline Koolhaas via 06-23545045 of stuur een bericht via het contactformulier.